مکمل های ضروری برای مادر باردار، شیرده و نوزاد تازه متولد شده چیست؟
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پروفسور محمد حسين سلطان زاده ، متخصص نوزادان و کودکان گفت: کمبود ويتامين A خطر ابتلاي كودكان به عفونت و مرگ را به ميزان 2 تا 4 برابر افزايش ميدهد. کمبود شديد اين ويتامين باعث شب کوري، آسيب به قرنيه چشم نوزادان به صورت ابتلا به خشکي چشم و در نهايت کوري مطلق ميشود.
وی افزود: كمبود ويتامين A موجب کاهش سرعت رشد کودکان، افزايش مرگ و مير و ابتلاي کودکان به بيماريهاي عفوني به ويژه سرخک، اسهال و عفونتهاي دستگاه تنفسي ميشود.
وي با اشاره به عوارض کمبود ويتامينهاي A و D گفت: کمبود ويتامين D ميتواند منجر به نرمي استخوان و اختلال در رشد استخوانهاي نوزادان شود بنابراين خوراندن مکملهاي قطره ويتامين D پس از دو هفتگي به نوزاد توصيه ميشود. علاوه بر اين از آنجايي که بر اساس تحقيقات کشوري، 60 درصد از زنان تهران دچار کمبود اين ويتامين هستند، مادران باردار نيز بايد در اين خصوص از خود مراقبت کنند که مبتلا به پوکي استخوان نشوند.
اين متخصص كودكان تاكيد كرد: لازم است مادران از مکملهاي غذايي در دوران بارداري و شيردهي استفاده كنند. با توجه به اهميت آهن براي سلامت مادر و جنين و امکان تامين نشدن آن به اندازه كافي از طريق مصرف مواد غذايي براي اطمينان از رسيدن آهن کافي به بدن توصيه ميشود مادران باردار از ماه چهارم دوره آبستني از مکملهاي آهن استفاده کنند.
وي با اشاره به نقش موثر فوليک اسيد در خون سازي اظهار كرد: فوليک اسيد نوعي ويتامين است که کمبود آن در زنان پيش از بارداري و در ماههاي اول بارداري موجب آسيب و ضايعه لوله عصبي جنين و زايمان زودرس ميشود بنابراين به زناني که مايل به بارداري هستند توصيه ميشود كه اگر تغذيه مناسبي ندارند براي تامين سلامت جنين از مکملهاي غذايي مناسب استفاده كنند.
سلطان زاده با بيان اينكه نياز زنان در دوران بارداري به آهن افزايش مييابد، گفت: بدن مادر نياز بيشتري به اکسيژن پيدا ميكند و اکسيژن به وسيله خون – که قسمت اصلي آن از آهن ساخته ميشود- حمل ميشود علاوه برآن جنين در ماههاي آخر بايد از مادر آهن دريافت ودر بدن خود ذخيره و در چند ماه بعد از تولد آن را مصرف كند.
وي با اشاره به نقش امگا 3 و امگا 6 در تامين سلامت مادر و جنين اظهار كرد: نوع چربيهاي موجود در شير مادر به نوع تغذيه مادر بستگي دارد و در صورت رعايت نكات لازم در نوع چربي مصرفي، شير مادر كيفيت بهتري پيدا ميكند. در اين جهت استفاده از اسيدهاي چرب امگا 3 و امگا 6 ميتواند بر عملكرد مغز جنين تاثيرگذار باشد.
اين متخصص كودكان تاكيد كرد: هفتههاي اول و سه ماهه آخر بارداري زماني است كه دستگاه عصبي در حال شكل گرفتن است و نقش مهمي در وضعيت سيستم اعصاب و بينايي و ابتلاي او به بيماريهايي مانند آلرژي، آسم، پرخاشگري و بيش فعالي نوزاد دارد. DHA يکي از مشتقات امگا 3 است که براي تكامل مغز و رشد سلولهاي عصبي و شبكيه چشم ضروري است. در افزايش دور سر، قد و وزن و تكامل بينايي و عملكرد آن نيز موثر است. DHA را جنين پيش از تولد از مادر و پس از تولد از شير مادر تامين ميكند.
سلطانزاده در پايان گفت: شيرخواران نارس DHA كمتري دارند. علاوه بر آن DHA نقش مشخصي در افزايش هوش نوزادان دارد و در كودكي و بزرگسالي نيز باعث كاهش احتمال ابتلاي آنان به پرفشاري خون ميشود. از سوي ديگر کمبود DHA ميتواند به افسردگي پس از زايمان منجر شود.

- Kinder
- July 22, 2018
- آخرین اخبار, آخرین مطالب, اسلاید
- No responses