ضرورت مکمل یاری در بارداری
نیاز به مواد مغذی در دوران بارداری افزایش مییابد. درحالیکه بعضی از مادران باردار میتوانند افزایش نیازشان به مواد مغذی را با یک رژیم غذایی تنظیمشده تامین کنند، بعضی از آنان برای رفع نیازهایشان باید مکمل غذایی دریافت کنند. اما کدام گروه از زنان باردار باید مکملیاری شوند؟
در صورتیکه بعد از انجام آزمایش خون کمبودهای غذایی تشخیص داده شود
زنانی که رژیمهای غذایی خاصی را دنبال میکنند مانند گیاهخواری، یا محدودیتهای غذایی به علت عدم تحمل و آلرژی
هرچند تاکید میشود که مادران باردار از مصرف سیگار بپرهیزند با این حال بعضی از آنها بهصورت مرتب سیگار استعمال میکنند. مصرف سیگار باعث کمبود ویتامین ث میشود.
ماردرانی که دو یا چند قلو دارند نیازشان به مواد مغذی افزایش بیشتری پیدا میکند. اغلب در این افراد مکملیاری ضروری است
زنانی که بهدلیل حالت تهوع، استفراغ یا هر دلیل دیگری رژیم غذایی ناکافی دارند یا غذاهای سرشار از مواد مغذی را دریافت نمیکنند.
اگر بارداری و شیردهی را دورهای شگفت انگیز در زندگی زنان توصیف کنیم اغراق نکردهایم. تولد و مراقبت از نوزاد نیازمند توجه ویژه ایست، زنان از نظر جسمی و روانی دچار تغییرات عمدهای میشوند تا رشد و نمو جنین و پس از آن نوزاد به بهترین شکل صورت بگیرد و در عین حال سلامت مادر نیز حفظ شود. از آنجاییکه رشد جنین منحصرا به انتقال مواد مغذی از مادر وابسته است و راه دیگری جهت برآورده کردن نیازهای جنین وجود ندارد تغذیه مناسب در دوران بارداری از اهمیت ویژهای برخوردار است. پس از زایمان نیز نوزاد تا 6 ماهگی تنها از شیر مادر تغذیه میکند، تغذیه مادر اثرات مستقیمی بر کیفیت شیر و درنتیجه رشد و نمو کودک دارد.
این دوره زمانی در انسان که منجر به آفرینش یک نوع بشر میگردد، پایه گذار سلامت نسلهای آینده است، چراکه کیفیت و کمیت تغذیه داخل رحمی در رشد تخم، جنین و پس از آن تغذیه نوزاد، بر بروز بسیاری از بیماریهای دوران بزرگسالی تاثیر میگذارد. این در حالیست که تحقیقات نشان میدهد بسیاری از زنان باردار و شیرده دریافت غذاییشان کمتر از حد بهینه است.
- Kinder
- November 12, 2020
- آخرین اخبار, آخرین مطالب, اسلاید
- No responses